Att ha ett väl inrett och planerat kontor är en grundförutsättning för att kunna driva en verksamhet som är lönsam och där medarbetarna trivs. Därför är det viktigt att köpa in bra kontorsmaterial och tänka på ergonomin för de anställda som sitter och arbetar framför en dator många timmar varje dag.

Med rätt kontorsmaterial är det möjligt att driva en effektiv verksamhet. Köp ergonomiska datormöss så att dina anställda inte drabbas av musarm och måste bli sjukskrivna. Datorskärmar av hög kvalitet är viktiga för att inte orsaka fysiska besvär. Om det finns reflexer i bildskärmen och dålig belysning i övrigt ökar risken för synbesvär och muskelspänningar. Det är viktigt att placera och använda utrustningen rätt, annars kan arbetet orsaka skador i nacke, armar och skuldror.

Inred med en röd tråd

kontorFör att skapa en skön arbetsmiljö kan du välja diskreta möbler som har rena och enkla linjer. Skapa en röd tråd i inredningen vad gäller former, färger och material. Om det är ett hemmakontor du vill inreda är det viktigt att prioritera förvaring så att du får plats med alla småsaker. Det är också en fördel om hemmakontoret passar in med den övriga inredningen hemma.

Den finska designern Joanna Laajisto har inrett ett kontor till studio Fjord. Hon använde naturmaterial i hela lokalen och ville skapa en vänlig och välkomnande känsla för de anställda som främst arbetar digitalt.

– Elegant, okonventionellt och mänskligt, det var utgångspunkten för vår designprocess, säger Laajisto.

Med linnegardiner, ekgolv och sisalmattor har hon fått den stora salen att kännas välkomnande för arbetstagare som kommer från hela världen.