Influenceryrket är troligtvis det hetaste yrket just nu, trots att det bara har några få år på nacken. Som influencer får du betalt utifrån den trafik du lyckas dra till dina sidor på sociala medier. De influencers som lyckas livnära sig på sitt yrke arbetar hårt och vittnar om att det krävs enormt mycket tålamod för att nå toppen. När begreppet influencer exploderade 2016 så var de flesta utövarna kvinnor, men de senaste åren har alltfler män vågat ge sig ut på banan.

En influencer bygger upp sitt personliga varumärke i en blogg eller i sociala medier. Känner du att det här yrket är något för dig så måste du hitta sätt att sticka ut i mängden och locka så många följare till dina sidor som möjligt. Företag använder sig av influencers för att skapa en djupare relation till sin målgrupp, och därför är det viktigt att du är personlig och låter dina följare ta del av din vardag samtidigt som du tipsar om kläder, hudvård eller något annat inom ditt expertisområde. Du kan bli influencer inom nästan vilket område som helst, men det är framför allt inom mode- och livsstilsindustrin som de stora pengarna finns. Detta innebär inte att du måste lägga ut en förmögenhet på kläder, prylar och skönhetsprodukter. Ofta handlar det om att göra bra klipp och hitta intressanta erbjudanden. Att använda en Stayhard rabattkod kan vara en bra väg att visa sig i säsongens snyggaste mode utan att orsaka ett alltför stort hål i plånboken. När du väl gjort dig ett namn som manlig influencer kommer företagen börja höra av sig till dig i hopp om att du vill marknadsföra deras produkter, och många av dem betalar rejäla summor.

Skäl till att bli manlig influencer

Innan du bestämmer dig för att satsa på influencerlivet på allvar så bör du fråga dig varför du drömmer om det här. Att vilja tjäna pengar kan inte vara den enda anledningen till att lägga hundratals timmar i månaden på att styla dig, ta snygga bilder och skriva personliga inlägg på sociala medier. Du måste verkligen brinna för ämnena du tar upp och produkterna du marknadsför, annars blir ditt arbete ohållbart i längden. De flesta kända influencers uppger att det är möjligheten att påverka andra människor som driver dem. Som manlig influencer har du chansen att visa upp en ny, modern bild av maskulinitet som inte syns så ofta. Att börja influera som man kan vara ett utmärkt sätt att utmana stereotyper och påverka det samhälle du lever i. Syns du mycket på sociala medier kan du dessutom kämpa för frågor som ligger dig extra varmt om hjärtat.

Det här behöver du tänka på

En viktig sak att ta i beaktande är att det framför allt är unga personer som kommer följa dig, och att influencers ofta anklagas för att orsaka konsumtionshets hos ungdomar. Det finns också gott om exempel på samarbeten som slagit fel när influencern ifråga inte upplevt att hon/han kunnat stå för den kampanj hon/han anlitats till. Som influencer är det viktigt att du hela tiden känner att du kan stå för de budskap du sprider.

Manliga influencers att inspireras av

  • Cristiano Ronaldo
  • Anders Bagge
  • Christoffer Collin
  • Johnny Edlind
  • Samir Badran