Hägrar drömmen om att bli influencer? Kanske har du redan ett Instagramkonto, en Youtube kanal eller en blogg som går väldigt bra? Då är det hög tid att börja tjäna pengar på dina ansträngningar. Många drar sig emellertid för att starta eget företag så att de kan fakturera. Det finns dock tillvägagångssätt som gör att du slipper starta företag men ändå kan fakturera på rätt sätt.

Många skräms av all den administration som finns runt ett eget företag. Genom att vara egenanställd kan du dock komma undan mycket av pappersarbetet. Cool Company är ett företag som gör det hela möjligt och som dessutom tar hand om allt det administrativa åt dig.

Fakturera samarbeten utan företag

Får du förfrågningar om samarbeten från olika företag men drar dig för att starta ett eget företag? Då är det bra att veta att du kan fakturera utan företag och dessutom slippa tråkig administration med bokföring. Cool Company är ett företag som du kan ansluta dig till och skicka dina fakturor igenom. Det fungerar så att du blir anställd hos dem. De kan då sköta din fakturering och dessutom allt pappersarbete som följer med det. Det enda du betalar är en liten procent av dina intjänade pengar. I gengäld får du dock mer tid över att göra det du verkligen är bra på. Att arbeta som influencer kan innebära mycket stora inkomster för dig. Därför bör du inte låta bli att ta chansen bara för att du inte vill starta ett företag. Som en liten inspiration kan du här läsa vad de största influencerna i Sverige faktiskt tjänar.

Fördelar med att fakturera utan företag

Vilka fördelar ger det dig då att fakturera utan företag? Du slipper till exempel ägna dig åt bokföring, något som annars tar lång tid att lära sig. Att starta ett företag är även en ekonomisk risk, men en risk som du helt slipper på det här sättet.
Det finns dock några andra lagar som du måste lära dig om du ska arbeta som influencer. Marknadsföringslagen är en viktig sådan. Ska du göra betalda samarbeten är det viktigt att du vet vilken reklammärkning som gäller. Nyligen fälldes den stora influencern Kenza för så kallad smygreklam och fick betala vite. Det är något du inte vill råka ut för som influencer.