Digital marknadsföring är en spännande bransch som är i ständig utveckling. En utbildning på en yrkeshögskola gör ger dig specialistkompetens som efterfrågas på marknaden. Utbildningen fokuserar mycket på praktik och det finns ofta möjlighet att skräddarsy kursprogrammet efter ditt behov.

Drömmer du om att arbeta med digital marknadsföring? Då är en utbildning på yrkeshögskola förmodligen det bästa valet för dig. En yrkeshögskola, ofta förkortad YH, erbjuder utbildningar där teori varvas med praktik. Det ger dig nödvändiga verktyg samtidigt som du snabbt kan komma ut och praktisera dina kunskaper i verkliga livet. Här kan du läsa mer om varför du ska studera marknadsföring på just en yrkeshögskola.

Leder till jobb

Att öka möjligheterna att få ett jobb är den främsta anledningen till varför folk väljer att studera. En utbildning leder inte automatiskt till jobb och därför är det viktigt att välja en utbildning som är relevant för det du vill arbeta med. Nackademin är en yrkeshögskola som erbjuder relevanta utbildningar som efterfrågas på marknaden. De erbjuder korta och praktiska utbildningar som är 1-2 år långa. Fokus ligger på praktik vilket ger dig arbetslivserfarenhet redan under studieperioden. Det ger en bättre koppling till arbetslivet vilket ökar chansen att få jobb. Nackademin erbjuder avgiftsfria och CSN-berättigade utbildningar inom många olika områden, inklusive kommunikation. Här kan du studera Social Media Manager och Digital Marketing/Growth Manager. Båda utbildningarna svarar mot dagens kompetensbehov där allt fler företag förstår betydelsen av sociala medier och digital marknadsföring. Digitaliseringen har förändrat samhället i grunden och det gäller även sättet som företag kommunicerar. Idag har 9 av 10 svenskar en smart mobil och det mobila beteendet innebär en stor omställning för företag. Det skapar en stor efterfrågan på experter inom just digital marknadsföring och kommunikatörer. De här utbildningarna är några av Nackademins populäraste och de kan bland annat leda till följande yrkesroller:

  • SEO/SEM specialist
  • Digital koordinator
  • Digital affärsutvecklare
  • Social media manager
  • Paid Social Specialist

Skräddarsy ditt eget kursprogram & praktik

En YH-utbildning är kortare och generellt mer praktisk än en universitetsutbildning. Dessutom ger den dig möjlighet att skräddarsy ditt eget kursprogram i större utsträckning. Du kan ofta välja mellan olika kurser vilket gör att du kan specialisera dig inom det som du är intresserad av. YH-skolor som Nackademin har ett nära samarbete med näringslivet och anpassar därför utbildningen efter marknadens behov och kompetens. I samtliga kommunikationsutbildningar, även de på distans, ingår en LIA-praktik. LIA är en förkortning för Lärande i arbete. Det är en chans för dig att öka din förståelse för branschen. Digitalmarknadsföring är en relativt ny bransch och därför är det viktigt att vara uppdaterad om de senaste trenderna och metoderna inom den.

Engagemang hos lärare och kurskamrater

Sist men inte minst är det viktigt att studera på en skola där både lärare och studenter är engagerade. Genom att studera på en specialistutbildning inom digital marknadsföring på YH-skola är du omgiven av klasskamrater och lärare som brinner för samma sak. En bredare och mer generell utbildning, exempelvis en ekonomiutbildning på universitetet, ger inte samma engagemang eftersom den inte är lika specifik.