Har du börjat planera den stora dagen? Naturligtvis vill du skapa ett oförglömligt minne för både dig och din älskade, och alla gäster. Här kommer dina 5 tips på hur du skapar ett bröllop med egen stil.

1# Planera förlovningen

Om ni inte har förlovat er har ni en romantiskt och spännande händelse att se fram emot. Är det du eller din älskade som kommer att ställa frågan? Eller har ni redan beslutat er för att ni ska förlova er, men ännu inte köpt ringarna. Börja resan till bröllopet och ert liv som gifta genom en rolig eller stilfull förlovning. Gör något crazy som ni planerar tillsammans eller så överraskar du din partner. Partners in love. Idag är det många som friar med en flashmob, antingen genom levande musik eller att man spelar låten i högtalarna och en grupp dansare dansar innan det stora ögonblicket. Vanliga flash mob-sånger är Bruna Mars ”Marry You” eller ”The Way you are”. Eller så tar ni ”er” sång, om ni har någon.

2# Köp vigselringar

Innan förlovningen måste ni såklart köpa vigselringar. Köp personliga ringar som både har en egen stil och attityd. Det är vackert med en inskription, med plats och datum. Det finns också vackra ringar med inskription på utsidan. Det är vanligt att vigselringar har en diamantsten, men ni kan också köpa släta ringar. Vigselringar och smycken från Efva Attling har både stil och personlighet, det lilla extra som du vill ha: här hittar du ringar till vigsel och fest. Vackra och exklusiva ringar som står sig igenom livet.

3# Förlova er

Vare sig ni gemensamt har planerat förlovningen eller en av er överraskar den andra, så gör det till en oförglömlig dag. Gå ut och ät, dansa och håll er vakna till tidiga morgonen och se solen stiga upp över en vacker plats.

4# Vigseln

Det är så vackert när ett brudpar går nerför kyrkogången med släkt och vänner i bänkarna. Om ni tänker gifta er under coronapandemin, så kan ni satsa på ett mindre och mer personligt bröllop. Ett tips är att också stream bröllopet live på Facebook eller Zoom. Låt alla vara med. När pandemin är över kan ni sedan, som gifta, ha en stor bröllopsfest. För att göra vigseln personlig kan ni be kantorn, kyrkomusikern, att antingen spela en särskild sång som ni tycker om. Eller så tar ni en traditionell brudmarsch men i annorlunda tappning. Som att jazza sig igenom Bach eller Mendehlssons bröllopsmarsch. Det är också fint med solosång i kyrkan:

  • En modern favorit är ”Ännu doftar kärlek” som Marie Fredriksson sjöng på prinsessan Madeleine bröllop
  • ”You raise me up”
  • Ainbusk ”Älska mig”

Be en musikalisk vän sjunga den eller någon annan vacker kärlekssång.

5# Bröllopsfesten

Äntligen framme vid bröllopsfesten: kärlek, glädje, dans, sång och naturligtvis god mat och tårta. Ju större bröllop, desto viktigare är det att det ”händer” något under själva festen, annars kan det bli lite långtråkigt för gästerna. Särskilt de som inte känner någon. Om det är en mindre fest blir det mer personligt om gästerna inte behöver sitta på sina bestämda platser genom hela festen, utan att festen blir mer informellt vid tårtan.